Δημοσκόπηση, που έγινε στη Βρετανία σε 2000 άτομα, αποκάλυψε μια τεράστια σύγχυση γύρω από συμβουλές και αστικούς μύθους για τα τρόφιμα, που πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν και να τηρούν ευλαβικά.
Μεταξύ άλλων εμμένουν στην πεποίθηση, για παράδειγμα, ότι το τελευταίο γεύμα της ημέρας πρέπει να τρώγεται το αργότερο ως τις 8 το βράδυ, για την απώλεια κιλών ή ότι η ζάχαρη είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας, παρά το γεγονός ότι η ώθηση που δίνει ακολουθείται συχνά από μια πτώση στα επίπεδα ενέργειας.
Επιπλέον πάνω από ένας στους δέκα πιστεύει ότι, αν δεν πονέσεις, η άσκηση δεν έχει αποτέλεσμα, παρόλο που κάτι τέτοιο κρύβει κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού.
Βέβαια, από την άλλη, τα μήλα μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τα δόντια σας, με το ινώδες περιεχόμενο του φρούτου να λειτουργεί ως οδοντόβουρτσα, καθαρίζοντας την πλάκα και απομακρύνοντας τα τρόφιμα από τα δόντια.
Η Anna Lioni, υπεύθυνη μάρκετινγκ για ένα διατροφικό συμπλήρωμα, για λογαριασμό του οποίου έτρεξε η δημοσκόπηση, δήλωσε: "Υπάρχουν πολλοί μύθοι και ιστορίες για τα τρόφιμα. Και σπάνια περνάει μια μέρα, χωρίς να αναφερθεί ότι ορισμένα πράγματα, που κάποτε θεωρήθηκαν υγιεινά, πλέον είναι επικίνδυνα ή και το αντίστροφο.
Μερικές φορές αυτό που δουλεύει για κάποιον δεν μπορεί να λειτουργήσει για κάποιον άλλον. Αλλά υπάρχουν πολλοί μύθοι για τρόφιμα που έχουν αποδειχθεί αδιαμφισβήτητα ότι είναι αναληθείς".

healthmag.gr